Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Trenčíne horel obchod, inak bol Silvester pokojný

Oslavy v Bratislave
Oslavy v Bratislave (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – V poslednej hodine starého roka horel na Palackého ulici v Trenčíne obchod so značkovou obuvou a textilom. K zraneniu osôb nedošlo. Ako uviedol operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Roman Krajčo, požiar bol nahlásený o 23:17, pričom horela zadná časť obchodu smerom od Hasičskej ulice.

 

Na mieste došlo aj výbuchu, ktorý rozbil sklený výklad obchodu. S požiarom na mieste bojovalo šesť hasičov. Príčina i rozsah škôd sú momentálne v štádiu šetrenia.V posledný deň roku 2010 mali trenčianski hasiči celkovo 15 výjazdov. Z toho päťkrát zasahovali pri menších dopravných nehodách. Hasiči taktiež pomáhali pri hasení piatich menších požiarov, išlo najmä o horiace kontajnery. Podľa Krajča si tieto nehody nevyžiadali žiadnu ľudskú obeť.

 

Bratislavskí hasiči mali počas silvestrovskej noci najviac práce s hasením chatrče bezdomovcov zbitej z dreva a odpadu na Gessayovej ulici v Petržalke, pri ktorom bývajú bezdomovci. S ohňom zápasilo 26 hasičov s pomocou ôsmich áut do pol štvrtej nad ránom. "Jeden bezdomovec bol pri požiari vážnejšie zranený, mal popáleniny," uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave Dionýz Kiss. Bratislavskí hasiči mali počas 24 hodín, teda od 7:00 do 7:00 celkovo 26 výjazdov.

Pokojnú silvestrovskú noc v službe prežili v Trnavskom kraji hasiči, policajti, ale aj pôrodníci. Hasiči mali najviac práce s dozorom nad ohňostrojmi, všetky sa však zaobišli bez ich zásahu.Zasahovať nemuseli ani pár minút po polnoci pri ohlásenom požiari rodinného domu v Piešťanoch. Po ich príchode na miesto sa podľa hovorcu hasičov Ivana Peťka ukázalo, že silný dym je len pozostatkom po odpálenej pyrotechnike. ,,Väčšie narušenie verejného poriadku sme nikde v kraji nezaznamenali. Len v okrese Galanta bol zaznamenaná jedna lúpež,“ zhodnotila silvestrovskú noc trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.
     
Dvakrát - v Nitre a Zlatých Moravciach museli po 20. hodine hasiť horiace kontajnery. Pred 18. hodinou horela chata v Podhradí pri Topoľčanoch a po 19. hodine boli privolaní do bytovky v Nitre kvôli podozreniu úniku plynu. Ukázalo sa ale, že išlo o spaliny pri horení pyrotechniky.

Uplynulá noc v žilinskom kraji na prelome rokov bola sprevádzaná tradičnými silvestrovskými oslavami nespôsobila severoslovenským hasičom veľké problémy. „S výnimkou hasenia niekoľkých horiacich kontajnerov či zábavnej pyrotechniky absolvovali naše jednotky bežné výjazdy porovnateľné s inými dňami,“ uviedol s tým, že za zmienku podľa neho stojí iba požiar drevenice v obci Olešná či komína rodinného domu v Hornom Vadičove na Kysuciach.

Hasiči na území Košického kraja majú za sebou dnes podľa slov Jozefa Hudáka z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach relatívne pokojnú službu. Od skorých ranných hodín zasahovali zatiaľ v piatich prípadoch. Nadránom sa podieľali likvidácii požiaru v Spišskej Novej Vsi, časť Ferčákovce, kde horelo motorové vozidlo BMW X5 a v Košiciach v lokalite Moňov potok, kde zachvátil oheň strechu chaty. V prvom prípade dosiahla škoda podľa Hudáka 20.000 eur a v druhom 1000 eur.
     
Na odstraňovaní následkov dopravnej nehody pracovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove na Rusínskej ulici v dopoludňajších hodinách, kde narazil vodič so zadnou časťou auta do stĺpa verejného osvetlenia.
      
Hasiči asistovali aj pri nehode vo Svidníku, pri ktorej skončilo motorové vozidlo v priekope. Pri prvej dopravnej kolízii v Prešove sa zranil jeden človek, v druhom prípade k zraneniu osôb nedošlo. Likvidovali aj požiar v byte na ulici Antona Prídavku v Prešove, kde sa vznietila vianočná ikebana. V bytových priestoroch sa nachádzala v čase zásahu jedna osoba. "Za účelom vyšetrenia sa k mladému mužovi privolala rýchla lekárska pomoc, keďže mohol byť priotrávený dymovými splodinami," podotkol Klabník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu