Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prvým dieťaťom je Banskobystričanka Zara!

Malá Zara s hrdým otcom Zobraziť galériu (8)
Malá Zara s hrdým otcom

BANSKÁ BYSTRICA - Narodila sa sekundu po polnoci a volá sa Zara. Ide zrejme o prvé dieťa narodené na Slovensku v roku 2011. Dievčatko uzrelo svetlo sveta v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

Tradičné novoročné prvenstvo pripadlo tento rok s najväčšou pravdepodobnosťou Banskej Bystrici. Presne sekundu po polnoci sa narodilo dieťatko, ktorému rodičia dali meno Zara. „V žiadnom prípade sme to nechceli skresľovať. Pôrod sme nezrýchľovali ani nespomaľovali. Čas beží a vy sa pozriete na hodinky nula, nula – nula, jedna – takto to bolo,“ povedal prednosta gynekologicko-pôrodníckej kliniky Tibor Bielik.

Pôrod prebehol fyziologicky a bez vážnych problémov. Rodičia do poslednej chvíle nevedeli, či sa im narodí chlapec alebo dievčatko. „Som veľmi šťastná, nečakali sme, že sa narodí v prvých sekundách Nového roka, je to perfektný pocit,“ s úsmevom vysvetľovala šťastná mamička Andrea Leittnerová.

Otecko nestihol kúpiť kyticu, malú Zaru však takmer so slzami v očiach vybozkával. „Po 9-tich rokoch sa nám konečne podarilo, takéto krásne dievčatko, som hrozne šťastný a ešte takýto krásny dátum, nemám čo k tomu viac dodať,“ povedal otec Ján Zelenčík.

Malá Zara má 52 centimetrov a 3370 gramov. Čaká na ňu 13-ročný brat Kristián. Mesto jej darovalo prostredníctvom primátora Petra Gogolu peňažný dar v sume 166 eur.

Prvou Bratislavčankou, ktorá sa narodila v roku 2011, je dcérka slovenského tenistu Dominika Hrbatého Ella, ktorú priviedla na svet tenistova manželka Nelly v nemocnici svätého Cyrila a Metoda v Petržalke presne 37 minút po polnoci. Dievčatko malo pri narodení ideálne miery 3 500 gramov a 51 centimetrov, zvestoval hrdý otecko. Daviscupový rekordér SR Hrbatý má narodeniny 4. januára, čoskoro oslávi 33 rokov

Prvé dieťa narodené v Prešove je Michaela, ktorá váži 2 900 gramov a meria 48 centimetrov, je prvým dieťaťom narodeným v roku 2011 v prešovskej nemocnici. Prišla na svet o 3:30. Matka má 17 rokov, je to jej prvé dieťa. Rodička je z Prešova – Solivaru.

Prvé dieťa v Trenčíne prišlo na svet o 1:43. Vo Fakultnej nemocnici Trenčín sa narodil mamičke Elene Kolečanskej syn Ivan. Informovala o tom sestrička z gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Jana Barkáčová, išlo o spontánny pôrod.

Prvým novorodencom, ktorý prišiel na svet v považskobystrickej nemocnici v roku 2011, bol Filipko. Meral 50 centimetrov a vážil 3460 gramov.

V nitrianskej Fakultnej nemocnici sa dočkali prvého novoročného bábätka - chlapca Ladislava až o 10:20. Mamička je z Nitry a Lacko je jej prvým dieťaťom. Ako uviedla pôrodná asistentka Iveta Tonková, chlapček mal pri narodení 4 770 gramov a 55 centimetrov.

V prvých hodinách nového roka prišli na svet bábätká vo viacerých košických nemocniciach. Na gynekologicko-pôrodníckych klinikách (GPK) Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UN LP) sa narodili dvaja chlapci približne v rovnakom čase, a to o 00.45 h. V Nemocnici Košice - Šaca prišlo na svet ako prvé dievčatko približne o 04.15 h.
    
Prvým dieťaťom, narodeným v roku 2011 v Trnavskom kraji je Kristián, ktorý prišiel na svet dnes o 4.02 hodine v dunajskostredskej pôrodnici. Pri narodení mal 48 centimetrov a vážil 3090 gramov. Je štvrtým dieťaťom mamičky Marcely Čunkovej.
      
V galantskej Nemocnici sv. Lukáša porodila o 7.50 hodine Silvia Kovácsová svoje prvé dieťa Lukáša. Chlapček vážil 3050 gramov a meral 51 centimetrov.

 


 



Novorodenec Zara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu