Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vykoľajil sa vlek, lyžiari popadali z 10-metrovej výšky!

Zrútenie lanovky na severovýchode USA Zobraziť galériu (6)
Zrútenie lanovky na severovýchode USA

CARRABASSETT VALLEY - Návštevníci i prevádzkovatelia lyžiarskeho strediska Sugarloaf v americkom štáte Maine zostali zdesení po tom, ako sa včera vykoľajil lyžiarsky vlek prevážajúci údajne až 150 ľudí.

Stabilitu tridsaťpäťročných sedačkových lanoviek pravdepodobne narušil silný vietor, ktorý v nárazoch dosahoval rýchlosť až vyše 60 kilometrov za hodinu. Niektoré z nich sa krátko nato uvoľnili a spolu s lyžiarmi sa zrútili dole z výšky takmer desiatich metrov. Pád však zmiernila kopa čerstvo napadaného snehu.

Pri nehode sa zranilo päť dospelých a tri deti, ktorých previezli do nemocnice. Jedna zo žien dopadla na kovovú tyč, lyžiarske okuliare ju však uchránili pred vážnym zranením. Ostatní lyžiari zostali uviaznutí na vykoľajenom vleku, hliadke sa ich podarilo dostať dole po viac ako hodine.

"Začul som zvláštny zvuk a potom výkriky ľudí," hovorí lyžiar, ktorý sa v tom čase viezol na vedľajšej lanovke. "Pozrel som sa doľava, aby som zistil, čo sa deje a zbadal som ako sa sedačky kývu zhora nadol. Potom som videl, ako nosné lano vyskočilo z pojazdných kolies. Hneď som vedel, že sa stane niečo zlé," uviedol svedok incidentu pre agentúru AP.

Podľa predstaviteľov rezortu vlek nedávno prešiel bezpečnostnou kontrolou, napriek tomu ho po skončení lyžiarskej sezóny kvôli zastaranej mechanike plánovali vymeniť.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu