Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Východ USA ochromil blizard, rušia tisíce letov

Medzinárodné letisko vo Filadelfii
Medzinárodné letisko vo Filadelfii

BOSTON - Silné sneženie, vietor a mrazivé teploty pokazili plány miliónom obyvateľov severovýchodnej časti Spojených štátov, ktorí sa rozhodli cestovať v období Vianoc.

Federálny letecký úrad (FAA) v pondelok informoval, že veľké letiská v New Yorku a jeho okolí zostanú uzavreté najmenej do 16.00 miestneho času (22.00 SELČ). Terminály vyradila z prevádzky prudká víchrica, ktorá túto oblasť zasiahla ešte v nedeľu. Podľa FAA naďalej fungujú letiská v Bostone a Filadelfii, mnohým cestujúcim to však nepomôže, keďže vlaky medzi Bostonom a New Yorkom nepremávajú. Odhaduje sa, že v dôsledku blizardu museli zrušiť okolo 2000 letov. Medzi postihnutými sú aj cestujúci zo západnej Európy, ktorá podobné problémy zažívala v uplynulých dňoch. Meteorológovia očakávajú, že počasie sa bude postupne zlepšovať, a situácia by sa tak v najbližších hodinách mala vrátiť do normálu.

Regionálny denník informoval o následkoch víchrice na území štátu Massachusetts, kde zostalo takmer 60-tisíc ľudí bez elektriny a guvernér Deval Patrick vyhlásil stav ohrozenia. Neobvyklé sneženie prekvapilo aj obyvateľov južných štátov USA. Pozoruhodná je napríklad snehová pokrývka v Atlante, ktorej obyvatelia zažili prvé biele Vianoce za posledných 128 rokov. Blizard sa medzitým presúva na sever a očakáva sa, že ešte v pondelok by mal zasiahnuť kanadskú provinciu Nové Škótsko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu