Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Po polnočnej omši sa pod snehom zrútil kostol

Zasnežené ulice Belgicka
Zasnežené ulice Belgicka

KODAŇ/BRUSEL - Dánsky ostrov Bornholm v Baltskom mori bol dnes tak silno zasnežený, že zdravotníci mali problém dostať sa k pacientom.

Dánsky ostrov Bornholm v Baltskom mori bol dnes tak silno zasnežený, že zdravotníci mali problém dostať sa k pacientom.
     
Jedna pôrodná baba si pripla bežky, aby prišla načas k rodičke v obci Tejn. Pôvodne ju mali k budúcej mamičke priviezť na pásovom vozidle civilnej ochrany, ale to sa k domu ženy nedostalo.
     
V piatok sa v snehovej búrke vytvorili na ostrove tri až štyri metre vysoké záveje. Stovky ľudí strávili Štedrý večer na prístavisku trajektu v Rönne, pretože po príchode plavidla nemohli pokračovať v ceste. Dnes sa tu začalo s odpratávaním snehu, na mnohých miestach ručne.
     
Krátko po vianočnej polnočnej omši sa zrejme kvôli váhe snehu zrútila strecha na kostole v belgickej obci Lutselus, zhruba 90 kilometrov východne od Bruselu. Z budovy ostali stáť iba časti vonkajšieho múru.
     
Na omši sa predtým zúčastnilo približne 200 ľudí. "Mali sme veľmi veľké šťastie. Keby sa to stalo cez bohoslužby, nikto by neprežil," povedal farár Alain Vanherle, ktorý omšu slúžil.
     
Kostol postavili pred 72 rokmi z pálených tehál a podľa slov farára Vanherleho sa nikdy nevyskytli žiadne problémy so stabilitou objektu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu