Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Nemecku kolabuje doprava, cestujúci uviazli vo vlakoch

Nemecké cesty
Nemecké cesty (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Husté sneženie a poľadovica dnes, na Štedrý deň čiastočne ochromili dopravu v mnohých oblastiach Nemecka.

Už v nočných hodinách uviazli stovky cestujúcich smerujúcich k blízkym alebo na vianočné dovolenky v piatich rýchlikoch medzi Hannoverom a Berlínom. Dopravu na tejto významnej trati obnovili - aj keď s pretrvávajúcimi komplikáciami - až dnes predpoludním.

Čakaniu sa nevyhli ani cestujúci na železničnej trati Hannover-Hamburg, kde plynulosť narušili vyvrátené stromy blokujúce trať.

Na poľadovicou pokrytých diaľničných úsekoch v Dolnom Sasku mohli motoristi napredovať iba slimačím tempom. Problémy však poľadovica, sneženie a záveje narobili i na cestách nižších tried v Bavorsku, Severnom Porýní-Vestfálsku, Porýní-Falcku, či na pobreží Baltského mora.

Prevádzku letisko v Düsseldorfe po dočasnom uzavretí kvôli intenzívnemu sneženiu obnovili v poludňajších hodinách. Napriek tomu sa množstvo pasažierov netajilo frustráciou, veď celkove 65 letov, vrátane dovolenkových, museli zrušiť.

Naopak, situácia na najväčšom letisku krajiny vo Frankfurte nad Mohanom bola dnes pokojná. Tam sa dnes kvôli počasiu zrušilo iba 17 letov.

Rozmary počasia sa v mnohých lokalitách pričinili aj o paralyzovanie mestskej hromadnej dopravy. Električky prestali ráno napríklad dočasne premávať v mestách Düsseldorf a Braunschweig.

Až 80 obcí v spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko sa v noci nadnes ocitlo bez elektrickej energie po tom, čo energetickú sieť poškodili konáre stromov a masy čerstvého snehu. Na odstránení týchto porúch sa intenzívne pracuje.

Hovorca Nemeckej pošty v Düsseldorfe dnes potvrdil, že veľké problémy majú aj doručovatelia poštových zásielok, vrátane balíčkov s darčekmi. Naši ľudia robia maximum pre ich včasné doručenie kde to len ide, konštatoval.

Meteorológovia v Nemecku rátajú aj v priebehu Štedrého večera s intenzívnymi snehovými zrážkami, ktoré by mali ustať až v priebehu ďalších sviatočných dní.

V noci na nedeľu by ortuť teplomerov pri jasnej oblohe mohla klesnúť až na 20 stupňov pod bod mrazu. Ďalšie zrážky nie sú vylúčené v pondelok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu