Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sneh vyvolal chaos v doprave vo Francúzsku a Nemecku

Počasie v Nemecku
Počasie v Nemecku

PARÍŽ/BERLÍN - Nové výdatné sneženie vyvolalo v noci na dnes veľký dopravný chaos vo veľkej časti západnej Európy, od Anglicka cez Francúzsko, Belgicku po Nemecko. Najväčšie parížske letisko Charlesa de Gaullea prerušilo lety a noc na ňom nedobrovoľne strávili tisíce cestujúcich. Podobná bola situácia nielen v Londýne, Bruseli alebo Frankfurte, ale aj na francúzskych železniciach.

Letisko v Prahe Ruzyni od nedeľného popoludnia do dnešného rána zrušilo 12 odletov a 12 príletov kvôli pretrvávajúcemu nepriaznivému počasiu v zahraničí. Pražské letisko kvôli počasiu ťažkosti nemá.
    
Parížska
stanica Saint-Lazare sa v noci na dnešok zmenila pre stovky cestujúcich na nocľaháreň, pretože zrušili mnoho spojov, napísala agentúra AFP. Železnica mala problémy aj v Normandii. Problémy hlásia aj expresy Eurostar spájajúce Paríž, Brusel a Londýn. Vláda vyzvala obyvateľov v postihnutých oblastiach, aby sa spoliehali skôr na svoje automobily. Na severovýchode Francúzska zostalo najmenej 5000 domácností bez prúdu.
    
V
západnej nemeckej spolkovej krajine Severnom Porýní-Vestfálsku zakázali úrady kamiónom nad 7,5 tony vjazd na diaľnicu. Snaží sa tak zabrániť zablokovaniu dôležitých spojníc obdobne ako v uplynulých dňoch, kedy práve nákladné autá spôsobili na poľadovici najviac havárií.
    
Kamióny
, ktoré do tejto oblasti po diaľnici prichádzajú z iných častí Nemecka, políciou odklonené na bežné cesty. Opatrenia však kamiónovú dopravu v krajine prakticky ochromilo, napísala agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu