Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Syn člena Pink Floyd sa ospravedlnil za zneuctenie pamätníka

Charlie Gilmour počas protestu
Charlie Gilmour počas protestu

LONDÝN - Syn gitaristu Davida Gilmoura zo skupiny Pink Floyd sa verejne ospravedlnil za to, že počas štvrtkových študentských protestov proti zvyšovaniu školného na univerzitách zneuctil jeden z najvýznamnejších vojnových pamätníkov.

Charlie Gilmour povedal, že sa chce ospravedlniť za "strašnú urážku" tisícov ľudí, ktorí zahynuli pre svoju krajinu. Údajne si neuvedomil, že pamätník v centre Londýna, po ktorom sa snažil vyšplhať, je venovaný pamiatke Britov padlých vo vojne. V dnešnom vyhlásení zdôraznil, že sa hanbí za svoje idiotstvo, ktoré sa v tej chvíľi u neho prejavilo. Gilmour bol medzi tisíckami študentov a mladými ľuďmi, ktorí vo štvrtok protestovali v uliciach Londýna. Dolná snemovňa v ten deň odhlasovala skoro trojnásobné zvýšenie školného na anglických univerzitách.

Protesty prerástli v násilnosti, keď niektorí demonštranti hádzali na policajtov spreje, kamene, biliardové gule a fľaše. Pred parlamentom založili hranicu, na ktorej horeli aj lavičky, pomaľovaná bola socha Winstona Churchilla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu