Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Miliardárka sa po rokoch zmierila so svojou dcérou

Liliane Bettencourt
Liliane Bettencourt

PARÍŽ - Francúzska miliardárka Liliane Bettencourtová sa po dlhoročnom konflikte uzmierila so svojou dcérou Françoise Bettencourtovou-Meyersovou, ktorá pôvodne usilovala o zbavenie svojprávnosti svojej matky (87).

Oznámili to dnes ich právni zástupcovia, podľa ktorých obe urobili za minulosťou hrubú čiaru a "hľadia v ústrety budúcnosti". V spore rodiny vlastniacu kozmetické impérium L'Oréal išlo o miliardu eur, ktorú najmä formou umeleckých darov a preplácania životných poistiek podľa názoru dcéry na jej "slabú" matku vylákal francúzsky fotograf François-Marie Banier.

Françoise Bettencourtová-Meyersová a Banier sa na základe toho dohodli, že aj ona ustúpi od vzájomných žalôb. Banier sa navyše má do budúcnosti strániť svojej mecenášky. Banier, ktorý je známy svojimi snímkami spoločenskej a umeleckej smotánky aj "ľudí z ulice", sa počas konfliktu bránil tvrdením, že všetko dostal len z priateľstva. Sama miliardárka zdôrazňovala, že konala o vlastnej vôli.

Prípad dostal aj politický nádych. Ukazuje sa totiž, že Bettencourtová je akosi zapletená do škandálu s nelegálnym financovaním prezidentskej kampane, údajnými daňovými únikmi a praním špinavých peňazí.

Navyše o tom údajne vedela manželka bývalého ministra práce Erika Woerth, ktorá bola správkyňou jej majetku v rokoch 2007 až 2010. Bettencourtová je tretí najbohatší človek vo Francúzsku. Jej majetok odhadol vlani časopis Forbes na 13,4 miliardy dolárov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu