Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Najbohatšiu Francúzku Bettencourt zbavili svojprávnosti!

Liliane Bettencourt
Liliane Bettencourt

COURBEVOIE - Francúzsky súd dnes rozhodol, že najbohatšiu Francúzsku, majiteľku kozmetického impéria L'Oréal Liliane Bettencourt, budú v právnych záležitostiach zastupovať jej dcéra a dvaja vnuci. Súd tak Bettencourt prakticky zbavil svojprávnosti a možnosti nakladať s jej rozsiahlym majetkom.

Právny zástupca 88-ročnej Bettencourt označil rozhodnutie súdu v Courbevoi pri Paríži, ktoré nadobudlo okamžitú platnosť, za "hlboké sklamanie". Za hlavného správu určil súd najstaršieho vnuka Jeana-Victora Meyersa.

Budúci dediči po miliardárke požiadali súd, aby im zveril správu nad majetkom Bettencourt, pretože sa obávajú o jej zdravotný stav a s tým súvisiace problémy so spravovaním bohatstva. Podľa amerického magazínu Forbes má majetok majiteľky kozmetickej firmy hodnotu približne 17 miliárd eur. Firmu, v ktorej je hlavnou akcionárkou, založil jej otec Eugene Schueller v roku 1907.

Dnešnému rozhodnutiu súdu predchádzali už vlaňajšie spory Bettencourt s jej dcérou Francoise Meyers-Bettencourt. Tá sa s matkou súdila o miliardu eur, ktoré mal podľa nej od matky vylákať podvodom fotograf François-Marie Banier.

Francúzsky denník Le Monde uviedol, že rozhodnutie súdu sa z veľkej miery zakladalo na lekárskom posudku, ktorý hovorí o tom, že Bettencourtová trpí stredne ťažkou demenciou a Alzheimerovou chorobou.

Vo svojom ostatnom televíznom rozhovore Bettencourt ostro kritizovala pokusy zbaviť ju svojprávnosti, čo nazvala "nehoráznym idiotstvom".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu