Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Polícia vystrašila vo Viedni nevinného dvojníka Ratka Mladiča

Ratko Mladič
Ratko Mladič

VIEDEŇ - Subjektívnu podobnosť istého Bosniaka žijúceho vo Viedni s medzinárodne hľadaným bývalým veliteľom bosnianskosrbských jednotiek Ratkom Mladičom konštatovali príslušníci viedenskej polície, keď v sobotu na základe anonymného podnetu navštívili bydlisko Mladičovho "dvojníka".

Pre agentúru APA to potvrdil dnes hovorca rakúskeho ministerstva vnútra Rudolf Gollia.

Bosnianske médiá priniesli z rakúskej metropoly informácie o dramatickej policajnej akcii zameranej na zadržanie Mladiča, hľadaného pre vojnové zločiny.

"Dvojník" Aldo S., ktorý podľa mediálnych informácií z Balkánu žije s manželkou už 18 rokov vo Viedni, netajil kvôli zámene pobúrenie. Nemôžem uveriť tomu, že sa v centre Viedne môže čosi takého odohrať. "Mladič mňa, uznávaného podnikateľa, vyhnal z Bosny a teraz sa mi stane, že som za neho považovaný," nechal sa počuť muž, ktorý je od soboty bohatší o traumatizujúcu skúsenosť.

Bosniaka prekvapila polícia počas popoludňajšieho spánku, keď ešte predtým obkľúčila objekt, v ktorom býva. Až overenie si identity podľa materského znamienka a chrupu ukázalo, že v skutočnosti nejde o hľadaného Ratka Mladiča.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu