Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Namiesto vojnového zločinca Mladiča chytili maliara!

Ratko Mladič
Ratko Mladič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/BRUSEL - Ratko Mladič prechádza autom nemeckej značky po meste, oznámil anonym pred niekoľkými dňami na linku belgickej polície. Ihneď sa rozbehla rozsiahla pátracia akcia. Vojnový zločinec a bývalý bosnianskosrbský generál totiž uniká spravodlivosti už niekoľko rokov, napísal dnes denník Lidové noviny.

Belgická polícia aj tajní agenti po mužovi pátrali niekoľko dní, informovali o tom aj tribunál v Haagu, kde má byť Mladič súdený.

Nakoniec ho objavili v belgickom meste Brustem. Ako informoval český denník, čakalo ich sklamanie. Po dlhom a dôkladnom výsluchu totiž zistili, že ide o belgického maliara na dôchodku. Muž bol hľadanému Srbovi veľmi podobný.

"Neustále ma na ulici sledovali," povedal maliar Freddy Dagreef. "Najprv ma nejakí agenti zastavili a chceli odomňa doklady. Pustili ma, ale o ulicu ďalej ma opäť zastavili, skontrolovali doklady a odviedli ma na policajnú stanicu. Keď som sa ich pýtal, z čoho ma obviňujú, neodpovedali. Až neskôr som sa dozvdel, že som mal byť Mladič!"

Muža musela polícia s hanbou prepustiť. "Žil som kedysi v roku 1978 v Chorvátsku a mám srbskú priateľku. Preto si asi mysleli, že mám niečo spoločné s Mladičom," dodal maliar.

Hľadaný srbský generál sa môže skrývať kdekoľvek, uzatvárajú Ľudové noviny. Bývalého lídra bosnianskych Srbov Radovana Karadžiča odhalili až po rokoch. Medzitým nikým nepoznaný prednášal o alternatívnej medicíne pod menom Dragan Dabič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu