Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Boeing 787 musel núdzovo pristáť kvôli dymu v kabíne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Boeing 787 Dreamliner musel núdzovo pristáť pri utorkovom testovacom lete v Texase, keď sa jeho kabína náhle naplnila dymom. Nie sú informácie o tom, že by pri nečakanej situácii bol niekto zranený. Podľa leteckých úradov nie je jasné, čo dym v kabíne vyvolalo, uviedla agentúra Reuters.

Dym sa v kabíne objavil, keď sa stroj pohyboval neďaleko texaského Lareda. Lietadlo preto núdzovo pristálo na miestnom letisku a posádka ho ihneď opustila po núdzových šmykľavkách.
   

Udalosť podľa Reuters posilňuje dohady o budúcnosti Boeingu 787. Agentúra pripomína, že vývoj stroja sa oneskoril o tri roky a v súčasnosti sa špekuluje, že oneskorenie bude ešte dlhšie. Boeing ale trvá na tom, že prvú dodávku objednaných lietadiel uskutoční podľa súčasného plánu, teda v prvom štvrťroku budúceho roka.
   

S problémami sa Boeing 787 potýkal aj v minulosti. V septembri sa napríklad pri testovacom lete objavil vážny problém u jedného z motorov vyrobeného firmou Rolls-Royce.
   

Model 787 Dreamliner je prvým komerčným lietadlom na svete vyrobeným z uhlíkových vlákien namiesto hliníka. Je tak výrazne ľahšie a odolnejšie ako terajšie lietadlá, a vďaka tomu má mať aj nižšiu spotrebu paliva a lacnejšiu údržbu. Lietadlo 787 je prvým novým projektom Boeingu od roku 1995, kedy začal lietať model 777.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu