Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

FOTO Na Kube spadlo lietadlo so 68 ľuďmi, nikto neprežil!

Trosky lietadla stále horia Zobraziť galériu (7)
Trosky lietadla stále horia (Zdroj: SITA)

HAVANA - Lietadlo ATR-72 kubánskej spoločnosti Aero Caribbean so 68 cestujúcimi na palube sa vo štvrtok zrútilo v oblasti centrálnej Kuby. Podľa informácie kubánskych úradov pravdepodobne nešťastie nikto neprežil.

Na palube dvojmotorového lietadla, ktoré letelo na pravidelnej linke z haitského Port-au-Prince cez východokubánske Santiago de Cuba do Havany, bolo podľa kubánskych úradov 28 cudzincov. Okrem občanov latinskoamerických krajín cestovalo lietadlom desať Európanov, medzi nimi dvaja Nemci, dvaja Rakúšania a traja Holanďania. O českých alebo slovenských cestujúcich sa kubánske zdroje nezmieňujú.
    


Úrady neoznámili, že by nešťastie niekto z cestujúcich prežil.
Neuviedli ani predpokladanú príčinu katastrofy; oznámili len, že dôvody pádu lietadla sa zisťujú. Niekoľko tiel obetí už bolo vyprostených, ale práce na mieste nešťastia komplikuje fakt, že trosky lietadla stále horia.
    

Podľa kubánskej televízie sa lietadlo zrútilo pri obci Guasimal v provincii Sancti Spiritus. Na palube bolo 61 pasažierov a sedem členov posádky.
    


Kritický let zo Santiaga do Havany bol zrejme jedným z posledných pred príchodom tropickej búrky Tomas, ktorá podľa predpovedí zasiahne oblasť východnej Kuby počas dneška.
Kubánske médiá vo štvrtok oznámili, že letecká a železničná doprava v oblasti Santiaga sa zastaví do času, než búrka pominie.
    

Spoločnosť Aero Caribbean je dcérskou firmou kubánskych štátnych aerolínií Cubana de Aviación.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu