Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Neznámi útočníci dobili v významného ruského novinára

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

MOSKVA - Neznámi útočníci v sobotu dobili novinára uznávaného ruského denníka Kommersant, pričom jeho zranenia boli také vážne, že ho lekári museli uviesť do umelého spánku, informoval denník. Kommersant vo vyhlásení uviedol, že dvaja muži zaútočili tvrdým predmetom na novinára Olega Kašina pred jeho obytným domom v centre Moskvy v skorých ranných hodinách.

"Kašin utrpel vážne zranenia a bol prevezený do nemocnice. Niekoľko nasledujúcich dní zostane v umelom spánku," píše sa vo vyhlásení. Novinár utrpel fraktúru hornej a dolnej čeľuste a otras mozgu, uviedol Kommersant s tým, že zlomené má tiež obe holenné kosti a zranenia utrpel aj na prstoch a lebke.

"Je zjavné, že ľuďom, ktorí toto spravili, sa nepáčilo to, čo hovorí a čo píše," vyhlásil šéfredaktor Kommersantu Michail Michailin pre rozhlasovú stanicu Echo Moskvy. "To, čo sa mu stalo, súvisí s jeho profesionálnou činnosťou," dodal.

Moskovská polícia potvrdila útok a prípad začala vyšetrovať, uviedol pre tlačovú agentúru RIA Novosti jej hovorca.

Tridsaťročný Kašin sa špecializoval na písanie o demonštráciách, opozičných stretnutiach a činnosti mládežníckych organizácií. Komentoval tiež činnosť prezidenta Dmitrija Medvedeva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu