Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Poľské cesty na dušičky: 39 obetí, 532 zranených!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/VARŠAVA – Na bezpečnosť na poľských cestách dohliadalo počas uplynulých dní okolo 15 tisíc policajtov, ktorých rady doplnili mestskí, členovia vojenskej polície ale aj harceri.

Mužov v uniformách bolo o päť tisíc viac ako v uplynulom roku. Aj napriek tomu sa uplynulý víkend ukázal ako najnebezpečnejší v roku. Na poľských cestách v priebehu posledných štyroch dní zahynulo pri 407 nehodách 39 osôb! V porovnaní s minulým rokom je to dokonca o 21 obetí viac. Hrozivý je aj počet vodičov, ktorých prichytili za volantom s alkoholom v krvi: 1880. Informoval o tom portál wp.pl.

Nárast počtu nehôd zaznamenali už v piatok, kedy pri 125 haváriách zahynulo 11 osôb a 153 sa zranilo. Najtragickejšou sa ukázala byť sobota: pri 110 nehodách zahynulo 13 osôb. V nedeľu policajti asistovali pri 109 haváriách s bilanciou 11 mŕtvych a 149 zranených. V pondelok zaznamenali na území Poľska 63 havárií a štyri obete na životoch.

Problémom poľských motoristov sa stále ukazuje stav niektorých vozidiel, ktorý bol aj jednou z hlavných príčin nedávnej tragédie, pri ktorej zahynulo 18 osôb. V nedeľu došlo v dolnom Sliezsku k čelnej zrážke mikrobusu s osobným autom. Minibus, ktorým cestovalo sedem osôb, medzi nimi päť detí vo veku od troch do 11 rokov, nebol prispôsobený na prevoz maloletých. Bol vybavený jedinou detskou autosedačkou, navyše bol uspôsobený na prevoz len šiestich osôb. Pri zrážke zahynulo sedemročné dievčatko, ďalších sedem osôb utrpelo zranenia, medzi nimi štyri deti.

poĺsko dušičky nehody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu