Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Filipínsky strážnik zastrelil herca maskovaného za vraha

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MANILA - Zločinca v kukle zastrelil dedinský strážca na Filipínach. Z postihnutého sa ale vykľul herec, ktorý sa lyžiarskou kuklou maskoval za strelca v britskom filme.

Strážca Eddie Cuizon sa snažil zastaviť Kirka Abellu, ktorý išiel na motorke aj s maskovaným vodičom. Keď nezastavili, vystrelil a filipínskeho herca smrteľne zasiahol. Cuizon neskôr vypovedal na polícii, že spal, keď ho zobudil znepokojený občan, že videl v obci ozbrojeného muža. On sám potom zbadal dvojicu maskovaných mužov na motocykli, ktorí nereagovali na jeho výzvu na zastavenie. Keď Abella ako spolujazdec zložil zbraň, strážca na neho vystrelil. Ako sa nakoniec ukázalo, zbraň bola iba z plastu.

Scéna s Abellom mala byť posledná v nakrúcaní a herec mal spáchať zločin z idúceho motocykla. Film s názvom Going Somewhere nakrúca britský režisér Alan Lyddiard. Obsahom sú fiktívne problémy filmového dokumentaristu v provincii Cebu, kde nakrúca film o prvom oboplávaní sveta Fernaoem Magalhaesom. Na ostrove Mactan pri Cebe v roku 1521 tento portugalský moreplavec zomrel na zranenia otráveným šípom.

Abella podľahol svojmu zraneniu v nemocnici a Cuizon sa prihlásil na polícii, akonáhle zistil, čo sa stalo. Dobrovoľní strážcovia v obciach po celej krajine pomáhajú polícii udržiavať pokoj, strážia ulice a dohliadajú na dodržiavanie zákazu vychádzania. Zvyčajne sú vyzbrojení iba palicami a nepredpokladá sa, že by nosili strelné zbrane. Cuizon povedal, že si pištoľ vypožičal, ale odmietol povedať od koho. Obvinia ho z vraždy a porušenia zákona o zbraniach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu