Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Študentku podozrivú z odoslania výbušných zásielok prepustili

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SANÁ - Ženu, ktorú v jemenskom hlavnom meste zatkli pre podozrenie z odoslania dvoch výbušných zásielok lietadlom do Spojených štátov amerických, v nedeľu prepustili pod podmienkou, že bude ochotná aj v budúcnosti prísť na vypočúvanie, informovali jemenské úradné zdroje.

"Prepustili ju na základe podmienky, že sa na príslušný úrad dostaví kedykoľvek, keď ju o to požiadajú," uviedol úradný predstaviteľ, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity. Muhammad al-Samáuí, otec 22-ročnej Hanane al-Samáuí, študentky medicíny na univerzite v Saná, potvrdil, že mladú ženu ako aj jej matku prepustili.

Študentku zadržali v sobotu spolu s jej matkou po tom, ako ju bezpečnostné zložky vypátrali cez číslo mobilného telefónu, ktoré bolo uvedené na potvrdenkách k odoslaným balíkom. Podľa skoršieho vyhlásenia Abdula Rahmana Barmana z jemenskej ľudskoprávnej organizácie nie je pravdepodobné, že by 22-ročná žena stála za plánovanými útokmi, keďže nemá žiadne styky s islamistami. Okrem toho je nepravdepodobné, že by al-Kájda na balíku nechala spomínané číslo. Pred univerzitou v Saná sa v nedeľu zhromaždili stovky študentov, ktorí žiadali prepustenie mladej Hanane al-Samáuí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu