Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pár mal držať ženu 20 rokov ako domáceho otroka!

Lyon - ilustračné foto
Lyon - ilustračné foto

LONDÝN/BRATISLAVA - Francúzska dvojica držala ženu 20 rokov ako domáceho otroka. Nútila ju, aby pracovala 16 hodín denne za almužnu, uviedla obžaloba v piatok na súde.

Daniel a Jeanine Chaumierovi nazývali ženu 'Fatou' (mastná), keď v ich dome v Lyone drela 480 hodín mesačne.

Žena zo Senegalu (58) podľa jej opisu pracovala pre pár osem rokov v Afrike pred tým, než ju priviedli do Francúzska na turistické vízum.

Potom jej pas vzali a povedali jej, že keď sa pokúsi odísť, môžu ju zatknúť ako ilegálneho prisťahovalca. Bola nútená variť a upratovať pre manželov a staršieho príbuzneho za almužnu.

Žena nakoniec ušetrila dosť peňazí na cestu do Bordeaux a v roku 2009 ušla. Kontaktovala francúzsku rodinu, ktorú spoznala v Senegale a tá upozornila úrady. Polícia neskôr Chaumierových zatkla a obvinila z domáceho otroctva a obchodovania s ľuďmi. 

Ženin právnik povedal súdu, že "bola vydesená z odchodu, pretože nemala doklady totožnosti alebo povolenie na pobyt, a verila, že bude zatknutá. Túto situáciu vydržala 20 rokov, než konečne našla odvahu odísť."

Chaumier na súde uviedol, že sa k nej správali ako 'jednej z rodiny' a tvrdenia, že ju držali ako otroka, sú prehnané. Podľa neho "zdieľala vzostupy a pády našej rodiny s nami. Snažili sme sa niekoľkokrát zariadiť jej legálny pobyt vo Francúzsku, ale nikdy sa nám to podarilo."

Súd bude pokračovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu