Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Podvodníci vylákali na fiktívne kliniky od štátu 163 miliónov!

ilustračné foto
ilustračné foto

WASHINGTON - Polícia v USA obvinila 73 ľudí z podielu na jednom z najväčších zdravotníckych podvodov v USA. Členovia americko-arménskeho gangu údajne založili 118 fiktívnych kliník a na ich prevádzku vylákali zo štátneho rozpočtu 163 miliónov dolárov (96,5 milióna eur). Dnes o tom informovala agentúra DPA.

Obvinení podľa vyšetrovateľov ukradli osobné údaje desiatok lekárov a využili ich k založeniu fiktívnych kliník v 25 amerických štátoch. Na mená lekárov vydávali faktúry za starostlivosť, ktorá nikdy nebola nikomu poskytnutá. Účty si nechali preplácať zo štátneho zdravotníckeho programu Medicare, ktorý slúži pre podporu seniorov.

Polícia označila za dvoch vodcov podvodníckého gangu Davita Mirzojana (34) a o rok staršieho Roberta Terdžanjana. Obom mužom, ktorí pochádzajú z Arménska, hrozí za podvod až doživotné väzenie a pokuta 500 tisíc dolárov (cca 355 tisíc eur).

Okrem podvodov sa gang podľa vyšetrovateľov dopúšťal aj ďalšej trestnej činnosti. Jeho členovia sú obvinení aj z vydierania, z prania špinavých peňazí a z pašovania cigariet a liekov do USA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu