Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tohtoročný august priniesol už niekoľko veľkých leteckých nešťastí

PRAHA - Výber veľkých leteckých nešťastí v auguste 2005:

2. august - Linkové lietadlo Airbus 340 francúzskej spoločnosti Air France zhorelo na letisku v kanadskom Toronte po tom, čo zišlo z pristávacej dráhy; zrejme dosadlo na dráhe ďalej, než je obvyklé u strojov tejto veľkosti. Všetkých 309 ľudí na palube stihli pred vypuknutím požiaru evakuovať, niektorých so zraneniami.

6. august - Pravdepodobne 16 ľudí zahynulo po havárii tuniského dopravného lietadla typu ATR-42, ktoré muselo núdzovo pristáť na mori pri sicílskych brehoch. Dvadsaťtri z 39 osôb na palube stroja bolo zachránených.

10. august - Do Baltského mora sa neďaleko estónskeho Tallinnu zrútil fínsky vrtuľník typu Sikorski 76 so 14 ľuďmi na palube; nikto neprežil.

14. august - 121 ľudí prišlo o život v cyperskom lietadle Boeing B737 súkromnej spoločnosti Helios Airways, ktoré sa počas letu z Larnaky do Atén zrútilo do neobývaného terénu blízko gréckej metropoly. Po medzipristátí mal stroj pokračovať do Prahy.

16.august - Sedemnásť španielskych vojakov pôsobiacich v mierovej misii NATO zahynulo pri nehode vrtuľníka typu HD 21 (Super Puma) neďaleko afghánskeho mesta Herát. Príčina zatiaľ nie je známa.

16. august - Kolumbijske dopravné lietadlo Boeing MD-80 so 152 cestujúcimi na palube sa zrútilo v západnej časti Venezuely. Lietadlo spoločnosti West Caribbean Airways spadol v hornatej oblasti Sierra de Perija. Podľa dostupných informácií nehodu nikto neprežil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu