Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žiadna hygiena, tajný sklad mäsa na kebab našli pod stanicou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VARŠAVA - Chuť na kebab zrejme prejde jeho milovníkov vo Varšave po tom, čo v podzemnom priestore pod hlavnou stanicou robotníci objavili veľký ilegálny sklad mäsa na prípravu tejto pochúťky. Turecký majiteľ skladu mäso prechovával v hrozných podmienkach, informovali poľské médiá. Neuviedli, či je vo veci niekto trestne stíhaný.

Na sklad mäsa na kebab sa prišlo pri oprave stanice. Nachádzal sa v technickom zázemí pod koľajnicami hlavnej stanice. Jeho správca priestor oficiálne prenajal okrem iných firme opravujúcej výťahy. Avšak ako uvádzajé poľské médiá, miesto pokryté špinou a plesňou ležalo dlho mimo záujmu. A práve na ňom nemenovaný turecký podnikateľ vytvoril sklad mäsa na kebab. Najskôr odtiaľ však vyhnal bezdomovcov.

"To bolo miesto, kde prechovávali a porcovali mäso neznámeho pôvodu do kebabov snáď v celej Varšave," povedal Jacek Prześluga z vedenia poľských železníc, ktorý novinárov s "pokladmi" objavenými pri oprave stanice zoznámil.

Mäso, ktoré nakoniec skončilo na tanieroch alebo v chlebe zákazníkov bufetov v priestore hlavnej stanice a zrejme aj inde v meste, bolo skladované v neprijateľných podmienkach. Gazeta Wyborcza poznamenala, že hygienici pri kontrolách stánkov s občerstvením na hlavnej stanici ich prevádzkovateľov často trestajú pokutami za nedodržiavanie predpisov.

Vďaka objaveniu "čierneho" skladu mäsa na kebab sa tiež vysvetlilo, prečo sa neustále upcháva kanalizácia pod hlavnou stanicou. Mohli za to odkrojky hrubého mäsa, ktorých sa pracovníci porcovne takto zbavovali.

Varšavská hlavná stanica, ktorá sa nachádza v obrej zanedbanej hale z polovice 70. rokov minulého storočia a rozhodne nepatrí k pýcham poľského hlavného mesta, sa opravuje pred futbalovým majstrovstvami Európy vo futbale. Poľsko ho v roku 2012 usporiada spoločne s Ukrajinou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu