Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mafiánskemu podnikateľovi zhabali majetok za 800 miliónov

ilustračné foto
ilustračné foto

RÍM - Talianska polícia dnes oznámila, že zabavila na Sicílii majetok v celkovej hodnote 800 miliónov eur. Ten patril významnému sicílskemu podnikateľovi napojenému na mafiu.

Michele Aiello (56), odsúdený za spoluprácu s mafiou, korupciu a daňové úniky na 15 a pol roka, je teraz vo väzení. Bol to jeden z najbohatších sicílskych podnikateľov a pôsobil najmä v stavebníctve a zdravotníctve.

Aiello bol tiež napojený na skupinu, ktorá stála na čele mafie Cosa Nostra bývalého najvyššieho šéfa Bernarda Provenzana. Zatiaľ čo on vďaka mafii využíval svoje monopolné postavenie, mafia do jeho početných aktivít zasa investovala značné sumy, uviedla polícia.

Medzi skonfiškovaným majetkom sú bankové účty vo výške okolo 250 miliónov eur, onkologické centrum neďaleko Palerma, šesť zdravotníckych spoločností, osem stavebných firiem a desiatky pozemkov, byty a rôzne vozidlá. Vyše 400 osôb, ktoré pracovali v rôznych spoločnostiach, ktoré sú teraz zadržané, je teraz k dispozícii talianskej agentúre pre správu majetku konfiškovaného mafii, ktorá bola založená začiatkom roka.

Talianska polícia a justícia pravidelne zasadzuje tvrdé rany mafii. Každý mesiac je pozatýkaných mnoho jej členov, vrátane mafiánskych pohlavárov, a zaistený majetok v hodnote miliónov eur. Posledný väčší záťah proti mafii sa uskutočnil v júli, keď polícia pri operácii proti juhotalianskej mafii zatkla 67 osôb a zabezpečila majetok v hodnote 250 miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu