Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kaliningrad prichýli deti postihnuté požiarmi

Hasenie požiaru v dedine Plotava vzdialenej 80 km od Moskvy.
Hasenie požiaru v dedine Plotava vzdialenej 80 km od Moskvy.

MOSKVA - Ruská pobaltská enkláva Kaliningrad vyčlenila 4,5 milióna rubľov (114 221 eur) na poskytnutie prístreškov pre deti postihnuté požiarmi v centrálnom Rusku.

Vo štvrtok o tom s odvolaním sa na tlačové stredisko kaliningradskej administratívy informovala agentúra RIA Novosti. "Peniaze z regionálneho rozpočtu poukážeme na zabezpečenie ubytovania pre mladých v kempoch a sanatóriách pri pobreží Baltského mora," uvádza sa v stanovisku kaliningradského kabinetu. Z najhoršie postihnutých oblastí by malo do exklávy pricestovať už v auguste prvých 150 detí.

Počet obetí lesných požiarov, ktoré v posledných týždňoch zasiahli veľké oblasti Ruska, medzitým stúpol už na 50. Ministerstvo pre mimoriadne situácie uviedlo, že po celej krajine, najmä však v jej európskej časti, horí takmer 600 samostatných požiarov. Hustý smog, ktorý zahaľoval Moskvu, sa vo štvrtok ráno sčasti zdvihol, no podľa úradov, sa môže vrátiť.

Rusko v posledných týždňoch sužujú rekordne vysoké teploty, ktoré spôsobujú lesné požiare po celej strednej a západnej časti krajiny. Desiatky tisícov vojakov a dobrovoľníkov pomáhajú tisíckam hasičom uhasiť oheň vo viac ako desiatich ruských republikách. V siedmich z nich už vyhlásili výnimočný stav. Teplota v hlavnom meste celé týždne dosahuje 38 stupňov Celzia, čo sú vysoko nadpriemerné hodnoty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu