Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kaczyński bol možno aj opitý, tvrdí kontroverzný poslanec

Havária poľského špeciálu
Havária poľského špeciálu

VARŠAVA - Poslancovi strany poľského premiéra Donalda Tuska hrozí tvrdý postih za jeho kontroverzné vyjadrenia na adresu tragicky zosnulého prezidenta Lecha Kaczyńského.

Ten je totiž podľa poslanca Občianskej platformy Janusza Palikota zodpovedný za aprílovú tragédiu poľského vládneho špeciálu pri západoruskom meste Smolensk. Palikot sa tak vyjadril pre tamojšie médiá, pričom jeho vyjadrenia majú byť reakciou na slová Lechovho brata Jaroslawa. Podľa neho totiž Tusk spolu s dnes už novým poľským prezidentom Bronislawom Komorowským nevyvíjali dostatočnú snahu objasniť príčiny leteckej tragédie.

"Je potrebné hľadať odpovede na množstvo otázok, napríklad či nebol prezident v deň katastrofy opitý, či nenaliehal na pilota, aby pristál, alebo prečo sa osudný let omeškal o 25 minút," povedal Palikot pre tamojšie médiá a pokračoval: "Každopádne však Kaczyński nesie morálnu vinu za to, čo sa stalo, on to celé totiž zorganizoval. Má na rukách krv," dodal kontroverzný poslanec Tuskovej strany, ktorá už voči nemu plánuje tvrdo zasiahnuť. O jeho ďalšom politickom osude sa má rozhodnúť v najbližších dňoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu