Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vodič sa so zbraňou vyhrážal inej posádke, že ju pozabíja

ilustračné foto
ilustračné foto

ŠENOV - Neznámy šofér sa vyhrážal so zbraňou v ruke vo štvrtok okolo poludnia v Šenove (okres Ostrava) inému vodičovi a posádke jeho auta, že ich všetkých pozabíja. V aute sedeli aj deti.

Incident sa stal kvôli sporu na ceste. Nakoniec agresívny vodič so zbraňou v ruke udrel šoféra druhého vozidla niekoľkokrát päsťou do tváre. Záchranná služba ho musela previezť do nemocnice. Policajti po útočníkovi, ktorý z miesta ušiel, pátrajú. Informovala o tom dnes hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková.

Obaja muži sa najskôr pohádali kvôli rôznym názorom na riadenie auta. Neskôr jeden na druhého zaútočil fyzicky. Pred údermi päsťou údajne muž na vodiča (43) mieril krátkou strelnou zbraňou a vyhrážal sa mu zabitím. Potom podľa hovorkyne nasledovali údery päsťou do tváre aj tela.

Agresívny muž prestal útočiť až potom, čo vystrašená spolucestujúca napadnutého vodiča našla telefón a začala volať na tiesňovú linku 158. Potom z miesta ušiel. Doba liečenia napadnutého vodiča zatiaľ nie je známa. Útočníkovi hrozí za napadnutie až trojročný trest.

Podľa Holčákovej agresivity medzi vodiči neustále pribúda. Na začiatku júna skončil spor na ceste v Ostrave dokonca streľbou. V kolóne automobilov sa dvaja muži najprv pohádali a potom na seba zaútočili aj päsťami. Jeden z nich nakoniec vytiahol legálne držanú pištoľ a druhého postrelil. Ten s vážnym poranením panvy skončil v nemocnici. V prípade zatiaľ polícia nikoho neobvinila, čaká na vypracované znalecké posudky. "Zatiaľ stále prebieha preverovanie incidentu," dodala Holčáková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu