Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Paraglidista ťažko zranil seba aj muža na zemi!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PALKOVICE – Paraglajdista (35) v Palkoviciach (Frýdecko-Místecko) nezvládol let nízko nad zemou a zranil pri ňom nielen seba, ale ťažko zranil aj muža (21) sediaceho na zemi. Nehoda sa stala v nedeľu okolo poludnia. Dnes o nej informoval hovorca miestnych záchranárov Lukáš Humpl.

Polícia udalosť vyšetruje ako ublíženie na zdraví, povedal hovorca polície Ivan Žurovec.

Nehoda sa stala v rámci kurzu paraglajdingu, ktorého sa muž zúčastnil. Paraglajdista letel najviac päť metrov nad zemou. Chcel sa vyhnúť prekážke, preto urobil ostrejší manéver a pri zatočení zrazil muža, ktorý sedel na kopci a pozeral sa do prírody, povedal inšpektor prevádzky paraglajdingu Dalibor Carbol.

"Bola to veľa nešťastná náhoda. Riešime, ako takýmto situáciám predchádzať s tým, že bezpečnosť výučby je pre nás prioritná," dodal Carbol.

Paraglajdista si pri nehode ťažko poranil hrudník a horné končatiny, záchranári ho previezli do nemocnice vo Frýdku-Místku. Dvadsaťjedenročný muž bol zranený vážnejšie; paraglajdista ho zasiahol do hlavy a krku. Mladík utrpel poranenia mozgu, v ohrození života ho záchranári transportovali vrtuľníkom do ostravskej fakultnej nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu