Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Po zásahu elektrinou padol mladík zo stĺpa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

OSTRAVA - Sedemnásťročný mladík sa v sobotu večer vážne zranil v Ostrave potom, čo vyliezol na stĺp vysokého napätia. Muža tam zasiahol elektrický prúd a spadol na zem z výšky zhruba osem až desať metrov, povedal hovorca Moravskoslezských záchranárov Lukáš Humpl. Prípadom sa zaoberá aj polícia.

Nešťastie sa stalo okolo 19:00. Pri príchode záchranárov bol mladík v bezvedomí a priamom ohrození života. "Pacient utrpel poranenie hlavy a mozgu, vylúčiť nebolo možné ani ďalšie zranenia. Záchranári zistili tiež ťažké popáleniny na dlaniach oboch rúk. Bolo nutné zabezpečiť dýchacie cesty postihnutého a pripojiť ho na umelú pľúcnu ventiláciu," uviedol Humpl. Dodal, že zranený bol transportovaný na urgentný príjem fakultnej nemocnice v Ostrave-Porube. Nemocnica k zdravotnému stavu mladíka informácie neposkytla.

Ostravská policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková povedala, že výboj elektrického prúdu nastal zrejme po tom, čo mladík zavadil časťou tela o elektrické vedenie. "Mladík potom mal stratiť vedomie a najprv zostať visieť na stĺpe, načo vzápätí spadol na trávnatú plochu," uviedla Holčáková.

Dodala, že nešťastie sa stalo na mieste, kde sa mladiství stretávajú častejšie. V čase udalosti mala byť na mieste skupina približne dvadsiatich neplnoletých osôb. "Ostatné mali poškodeného opakovane vyzývať k tomu, aby zliezol späť. Mladík bohužiaľ na výzvy nereagoval," podotkla Holčáková. Mladí údajne popíjali alkohol, či bol podnapitý aj mladík, ktorý liezol na stĺp, polícia zisťuje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu