Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Západ zasiahol silný vietor, zlomené konáre ohrozujú ľudí

Dôsledky silného vetra v Bratislave Zobraziť galériu (9)
Dôsledky silného vetra v Bratislave (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Desiatky stromov polámal silný vietor, ktorý počas noci a nedele zasiahol Slovensko. V Trnavskom kraji ošetrovali po zásahu konárom chodkyňu.

Silný vietor fúkal predovšetkým na západe krajiny, ale Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu aj pre Horehronie a Liptov. "Nepriaznivými účinkami počasia bol postihnutý najviac Bratislavský kraj, najmä hlavné mesto, hlavne Vajnory a Ružinov," informovala hovorkyňa prezídia hasičského zboru Silvia Jančovičová. Dodala, že vo väčšine prípadov hasiči odstraňovali popadané stromy, no na Vajnorskej ulici bola pri odstraňovaní poškodenej strechy zastavená premávka. Celkovo zaznamenali len v Bratislave 31 výjazdov.

"Najsilnejší vietor je momentálne na hrebeňoch Nízkych Tatier a v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, kde dosahuje približne 70 kilometrov za hodinu," povedala meteorologička Jana Čerbová z SHMÚ. Dodala, že bežný vietor, ktorý nepredstavuje nebezpečenstvo, nepresahuje rýchlosť okolo 30 kilometrov za hodinu.

V Trnavskom kraji zaznamenali hasiči síce len desať výjazdov, v Hlohovci však zlomený konár konár zranil chodkyňu, ktorú bolo treba previesť na ošetrenie. V Nitrianskom kraji museli hasiči podľa Viliama Pánskeho odstraňovať aj poškodený balkónový prístrešok, v Komárne zas v areáli nemocnice spadnutý strom poškodil päť sanitiek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu