Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Našli trosky zmiznutého lietadla s 11 obeťami

Ilustračné foto
Ilustračné foto

YAOUNDÉ - Trosky malého lietadla, ktoré sa stratilo v sobotu s jedenástimi zahraničnými cestujúcimi na palube, našli záchranári v západoafrickej Konžskej republike. Nikto z nich nehodu neprežil. Agentúre AFP to povedal kamerunský minister komunikácií.

Stroj vzlietol v sobotu ráno z kamerunského hlavného mesta Yaoundé a smeroval do malého baníckeho mesta Yangadou na severe Konžskej republiky. Na palube malého lietadla typu Casa C-212 bolo šesť Austrálčanov, dvaja Briti, dvaja Francúzi a Američan.

Austrálčania na palube boli zamestnancami ťažobnej spoločnosti Sundance Resources a v afrických štátoch Kamerun, Rovníková Guinea a Konžská republika mali rokovať o ťažbe železnej rudy. Medzi cestujúcimi bol okrem iného prezident spoločnosti Geoff Wedlock či milionár Ken Talbot, jeden z riaditeľov spoločnosti, ktorý patrí medzi najbohatších Austrálčanov.

Posledný kontakt s dispečermi mala posádka asi 40 minút po štarte v sobotu dopoludnia.

Po lietadle okrem vrtuľníkov a lietadiel z Konga a Kamerunu pátrali aj francúzske jednotky v Gabone. Úrady vyzvali k spolupráci aj miestnych obyvateľov. Lietadlo podľa kamerunských úradov zmizlo v neprebádanej oblasti charakteristické hustými pralesmi. Pátranie navyše sťažovali hmly.

Príčiny nešťastia zatiaľ nie sú známe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu