Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Pri leteckej nehode v USA zahynulo päť ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SANTA FE - Päť ľudí zahynulo a ďalší dvaja boli zranení pri havárii malého lietadla v americkom štáte Nové Mexiko. Pilot stroja podľa svedkov nešťastia nezvládol pristátie a prešiel pristávaciu dráhu. Informoval o tom dnes server USA Today.

Americké úrady zatiaľ nepoznajú totožnosť obetí. Nie je ani isté, či sa podarilo vyslobodiť z vraku všetky tela. Štvrtkový let dvojmotorového stroja typu Cessna totiž podľa všetkého nebol nahlásený a pracovníci regionálneho letiska Sierra Blanca netušili, že sa má nejaké lietadlo dostať do ich vzdušného priestoru.

"Nevieme, či (pilot) dokončoval stredajší let, alebo odštartoval až dnes (vo štvrtok)," uviedol hovorca amerického Federálneho úradu pre letectvo Lynn Lunsford. "Vôbec nenadviazal kontakt s kontrolou letovej prevádzky," dodal.

Havarované lietadlo bolo registrované na majiteľa v Texase. Posledný záznam o stroji uvádza, že s ním pilot vo štvrtok skoro ráno pristál na menšom texaskom letisku, kde na palubu nastúpilo päť ľudí. Letún potom opäť odštartoval bez ohlásenia cieľa letu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu