Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Švédska korunná princezná Victoria sa dnes vydáva

Princezná Victoria so snúbencom Danielom Westlingom
Princezná Victoria so snúbencom Danielom Westlingom (Zdroj: SITA)

ŠTOKHOLM - Veľký deň čaká dnes švédsku korunnú princeznú Victoriu (32) a jej snúbenca Daniela Westlinga, ktorí si pred hlavným oltárom štokholmskej katedrály povedia svoje "áno". Svadobnému obradu bude prihliadať viac ako 950 hostí, medzi ktorými budú zástupcovia všetkých európskych kráľovských rodín.

Cestu snúbencov do chrámu a novomanželov späť mestom má podľa očakávania lemovať štvrť milióna divákov. Pár pôjde ulicami v otvorenom kočiari, aby si zvedavci prišli na svoje. V uliciach bude na bezpečnosť dohliadať viac ako 5 tisíc vojakov a vyše 2 tisíc policajtov. Vzdušný priestor nad Štokholmom a centrálnym prístavom bude uzatvorený.

Dnešný dátum svadby princeznej Victorie nebol zvolený náhodne - práve pred 34 rokmi sa v rovnaký deň na rovnakom mieste brali Victoriiny rodičia - kráľ Carl Gustaf a v nemeckom Heidelbergu narodená kráľovná Silvia.

Kráľovskú svadbu bude môcť v priamom televíznom prenose sledovať cez 100 miliónov divákov v mnohých európskych krajinách.

Následníčka švédskeho trónu sa s budúcim švédskym princom zoznámila pred deviatimi rokmi v jeho fitnesscentre v Štokholme. Svadbe podľa švédskych médií dlho bránil odpor kráľa voči občianskemu pôvodu snúbenca. Až keď čas preveril vytrvalosť vzťahu, kráľ sobáš povolil.

Prominentných hosťov budú na svadbe prevážať limuzíny Volvo, viac čítajte TU!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu