Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Blížia sa skúšky, úrady zatvorili internetové kaviarne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEKING - Študenti, ktorých lákajú počítačové hry v čase, keď by sa mali učiť, sa nemajú v stredočínskom okrese Lin-čchuan v terajšej dobe prijímacích skúšok na vysokú školu, kam uchýliť. Miestne úrady totiž rozhodli, že až do skončenia testov 9. júna zostanú internetové kaviarne v meste uzavreté.

"V tomto kľúčovom období je naším cieľom vytvoriť pre študentov výchovné prostredie, ktoré nebude žiadnym spôsobom odvádzať ich pozornosť," uviedol jeden z predstaviteľov linčchuanského kultúrneho strediska. "Okrem internetových kaviarní tu nie je príliš veľa iných vecí, nad ktorými by mladí mohli strácať čas," dodal.

Majitelia viac ako stovky internetových kaviarní v Lin-čchuane v provincii Ťiang-si dostali vládne nariadenie, ktoré ich vyzýva k prerušeniu činnosti od 10. mája do 9. júna. Aj miestnu telekomunikačnú spoločnosť vyzvali, aby odrezala internetové spojenie do všetkých miestnych kaviarní.

Podľa čínskej tlače má okres Lin-čchuan tradične vysokú úroveň vzdelávania a tretina študentov, ktorí sa z provincie Ťiang-si dostanú na najprestížnejšie pekinské univerzity, pochádza práve z tohto okresu. Pred niekoľkými rokmi miestne úrady nariadili presun internetových kaviarní z blízkosti škôl, aby bola kvalita vzdelania zachovaná.

Denník People's Daily napísal, že podľa predpokladov bude tento rok skladať skúšky na vysokú školu 7. a 8. júna v Číne asi 9,5 milióna študentov oproti vlaňajším 10,2 milióna. Samotná štvrtina z nich bude prijatá, prevažná väčšina ostatných sa okamžite zaradí do pracovného procesu. Dvojdňový test je jediným kritériom pri rozhodovaní o prijatí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu