Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slovákov využívajúcich aktívne internet je čoraz viac

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na internete surfuje čoraz viac Slovákov. Počet ľudí, ktorí aspoň raz za mesiac používajú internet, tento rok stúpol na tri pätiny. Vyplýva to z marcového prieskumu, ktorý dnes zverejnila agentúra TNS SK. Vo vlaňajšom obdobnom prieskume internet aktívne používalo 54,3 percenta opýtaných.

Zo záverov štúdie "Slovensko a internet 2010" vyplýva, že zhruba tri desatiny opýtaných zatiaľ nemajú skúsenosti s internetom a viac ako desatina populácie ho využíva menej často ako raz do mesiaca. Internet aktívne využíva najmä generácia vo veku 18 až 39 rokov a ľudia s vyšším vzdelaním.

Naopak výhody počítačovej technológie nevyužívajú starší ľudia (50 rokov a viac) a respondenti s nižším vzdelaním. Štúdia tiež ukázala, že ľudia najčastejšie trávia čas surfovaním po sieti najmä doma (87,7 percenta).

"Necelé dve pätiny (37,9 percenta) aktívnych užívateľov internetu využívajú internet aj v práci," uviedli autori ankety. Za počítač s pripojením na internet si zhruba štvrtina ľudí sadá u svojich priateľov a známych. Viac ako pätina účastníkov prieskumu využíva prístup na počítačovú sieť v škole. Marcový prieskum uskutočnila agentúra TNS SK na vzorke 1031 respondentov starších ako 15 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu