Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Šok na škole: Študenti sa preobliekli za členov Ku Klux Klanu

Pre Ku Klux Klan sú typické dlhé biele rúcha a kapucne
Pre Ku Klux Klan sú typické dlhé biele rúcha a kapucne

DAHLONEGA - Učiteľka z amerického štátu Georgia čelí veľkej vlne protestov zo strany svojich kolegov i rodičov žiakov. V rámci školského projektu totiž povolila študentom nosiť rúcha typické pre organizáciu Ku Klux Klan, ktorá svoju činnosť vybudovala na rasovej neznášanlivosti.

Študenti prevažne čiernej pleti na jednej strednej škole zostali úplne šokovaní a pobúrení po tom, ako zbadali niektorých svojich spolužiakov oblečených do bielej plachty a so znakom KKK. Catherine Ariemmovej sa tak podarilo vyvolať kontroverziu, ktorá môže viesť až k jej prepusteniu. Ariemmová, ktorá na škole učí históriu, tvrdí, že nikomu nechcela ublížiť ani uraziť.

"Ospravedlňujem sa, ak som svojím konaním niekoho uviedla do nepríjemnej situácie," povedala učiteľka. Dodala, že kostýmy si študenti obliekli v rámci filmového projektu, ktorý robili na tému "historické chyby minulosti."

"Toto je film o rasizme. Treba o ňom diskutovať, pretože ak to nerobíme, zakrývame tým problémy, ktoré rasizmus v spoločnosti vyvoláva."

Učiteľka dodala, že druhýkrát by už podobnú chybu nespravila a študentom by odporučila robiť podobné veci vo svojom voľnom čase a mimo školského pozemku.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu