Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Matka Kaczyńských už vie o smrti syna

Posledná rozlúčka s Lechom Kaczyńským
Posledná rozlúčka s Lechom Kaczyńským

VARŠAVA - Matka Lecha Kaczyńského, ktorý 10. apríla zahynul pri leteckom nešťastí, sa až po viac ako šiestich týždňoch dozvedela, že jej syn nežije. Ťažko chorej Jadwige v utorok túto smutnú správu povedal jej druhý syn Jaroslaw, uviedla v televízii TVN24 Elzbieta Jakubiaková, poslankyňa Kaczyńského strany Právo a spravodlivosť.

Jaroslaw Kaczyński matke pravdu o smrti svojho brata-dvojčaťa nechcel doteraz prezradiť s ohľadom na jej zdravotný stav. „Dnes s ním veľmi súcitím. A zároveň si myslím, že je to pre neho úľava," povedala Jakubiaková.

Lech aj Jaroslaw Kaczyński mali k svojej matke veľmi blízky vzťah. Jaroslaw sa nikdy neoženil a kým jeho matka nemusela kvôli vážnym zdravotným problémom do nemocnice, bývali spolu v jednej domácnosti.

Lech Kaczynski, jeho žena Maria a ďalších 94 osobností poľského verejného života zahynulo 10. apríla pri leteckej katastrofe pri Smolensku na západe Ruska. Cestovali na pietnu akciu k 70. výročiu katyňského masakru, pri ktorom tajná sovietska polícia NKVD povraždili tisíce poľských dôstojníkov.

V dôsledku tohto nešťastia sa v Poľsku 20. júna uskutočnia predčasné prezidentské voľby. Kandiduje v nich aj Jaroslaw Kaczyński, aj keď podľa súčasných prieskumov verejnej mienky jeho šance na víťazstvo príliš vysoké nie sú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu