Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajný výcvik sa skončil priestrelom nohy

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Policajný inštruktor streľby z Prahy minulý mesiac priamo počas výcviku omylom postrelil kolegu so samopalom. Zasiahnutý policajt skončil s priestrelom nohy v nemocnici.

Incident prešetruje Inšpekcia polície, potvrdila to dnešnému vydaniu denníka Právo hovorkyňa ministerstva vnútra Markéta Matlochová. Či bude inštruktor stíhaný, zatiaľ nie je jasné.

Podľa šéfa pražských policajtov Martina Červíčka, inštruktor počas výcviku samopal neskontroloval a prestrelil kolegovi stehno. "Išlo o čistý priestrel bez trvalých následkov, po krátkej hospitalizácii je policajt v domácom ošetrovaní," povedal denníku Červíček. Dodal, že nešlo o systémovú chybu, ale o zlyhanie jednotlivca. Aj tak boli nad rámec oficiálnych predpisov sprísnené bezpečnostné pravidlá a kontrolná činnosť pri výcviku policajtov, doplnil.

Na polícii pritom nejde v poslednej dobe o jediný prípad neopatrnej manipulácie so samopalom. Koncom apríla sa totiž rovnakou zbraňou omylom zranil jeden z detektívov protikorupčnej políce, keď sa postrelil v služobnom aute počas čakania na zásah. Vyšetrovanie tohto incidentu už inšpekcia uzavrela s tým, že si za zranenie mohol sám, napísalo dnešné Právo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu