Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rozsiahle záplavy v Maďarsku a Srbsku si vyžiadali prvé obete

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ/BELEHRAD - Prudké búrky, dážď a ďalšie výkyvy počasia si cez víkend v európskych krajinách vyžiadali tri obete na životoch. Dvaja ľudia zomreli pri sobotňajších záplavách v obci Trgovište na juhu Srbska, jedného mŕtveho hlási Maďarsko.

Je ňou muž, na ktorého v nedeľu v jeho vlastnom dome spadla vodou nasiaknutá stena. Napriek tomu, že sa mu ihneď po incidente snažili pomôcť jeho dve deti, pri páde steny utrpel smrteľné zranenia.

Starosta Miškovca vyhlásil v meste stav pohotovosti. Viaceré ulice sú zaplavené po tom, ako sa dve miestne rieky začali vylievať zo svojich korýt. Dážď v oblasti však neustáva a povodňová situácia sa preto ešte môže zhoršiť. Podobný stav panuje aj na západe Maďarska, kde voda spôsobuje dopravný chaos na cestách a spôsobuje aj meškanie vlakových spojov.

Záplavy v Srbsku vyvolali silné dažde, ktoré rozvodnili tamojšiu rieku Pčinja, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá. Evakuovaných bolo niekoľko stoviek obyvateľov. Viac ako 50 domov je zatopených vodou, v ohrození je ďalších 150 stavieb. Veľká voda poškodila cesty a mosty a spôsobila v oblasti výpadok prúdu a telefonického spojenia. Server focus-fen.net tiež informoval, že sa oblasť ocitla bez dodávok pitnej vody.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu