Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obamovi sa nepáčia iPody, XBoxy ani PlayStation

Barack Obama
Barack Obama

NEW YORK - Americký prezident Barack Obama, ktorý v minulosti vystupoval ako priaznivec moderných komunikačných technológií, kritizoval prílišné využívanie moderných komunikačných zariadení, ktoré podľa neho deformujú demokraciu. Obama v nedeľňajšom prejave k študentom vyhlásil, že kvôli podobným zariadením sa informácie menia v zábavu a strácajú svoju hlavnú funkciu. Dnes to napísal server New York Post.

"S iPodmi, iPadmi, XBoxmi a PlayStationmi - z ktorých ani jedno neviem používať - sa informácie stávajú formou zábavy, formou rozptýlenia skôr než nástrojom sily a emancipácie," vyhlásil Obama. Oprel sa tak do výrobkov rôznych veľkých komunikačných firiem, či už to sú hudobné prehrávače a čítacie zariadenia od Applu alebo herná konzola od Microsoftu a Sony.

Prezident kritizoval aj veľký rozmach internetových sociálnych sietí, pretože ich pôsobením podľa neho nadobúdajú na význame aj tie najviac nezmyselné vyhlásenia. "Všetky tieto veci na vás len vytvárajú nový tlak. Vytvárajú nový tlak na našu krajinu a na našu demokraciu," dodal Obama.

Zdôraznil však, že zmeny, ktoré priniesli moderné technológie, nie je možné zastaviť. "Musíme sa im prispôsobiť. A výučba je tým, čo nám to umožní," povedal.

Obamova kritika moderných foriem komunikácie bola prekvapivá. Prezident už vo volebnej kampani často vystupoval so svojím "šikovným telefónom" BlackBerry. Po vstupe do Bieleho domu mu ho bezpečnostné služby upravili, aby ho mohol využívať aj v najvyššej americkej funkcii. Obamovi predchodcovia sa pritom držali skôr bokom od podobných technológií, aby sa ich prostredníctvom nemohli hackeri dostať k tajným informáciám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu