Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pri Obamovom odlete zadržali muža so zbraňou

Joseph Sean McVey
Joseph Sean McVey (Zdroj: SITA)

ASHEVILLE – Ozbrojeného muža zadržali v nedeľu na letisku v americkom štáte Severná Karolína v čase, keď odtiaľ štartovalo lietadlo prezidenta Baracka Obamu.

Oznámila to agentúra AP so spresnením, že podozrivého previezli do okresnej väznice, obvinili z ozbrojeného ohrozenia verejnosti a vyšetrujú ho. Dvadsaťtriročného Josepha McVeye zadržali policajti krátko po poludní miestneho času, keď vystupoval z auta na parkovisku požičovne automobilov.

Muž mal v ruke zbraň, povedal policajný kapitán Kevan Smith z regionálneho letiska v Asheville. McVey sa ale neocitol v blízkosti prezidentovho lietadla a bol vo verejnom priestore letiska. Automobil podozrivého mal podľa policajného dôstojníka blikajúce svetlá podobné tým, akými sú vybavené policajné autá; McVey ale nie je jej príslušníkom, zdôraznil.

Polícia teraz vyšetruje, čo zadržaný robil so zbraňou na letisku a prečo má jeho automobil špeciálne svetlá. Bezpečnostné opatrenia na letisku v Asheville boli posilnené, pretože odtiaľ odlietal prezidentov stroj Air Force One.

Obama strávil v meste víkend a cestoval ďalej na spomienkovú ceremóniu za 29 baníkov, ktorí zahynuli pri nedávnom banskom nešťastí v Západnej Virgínii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu