Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kvety a sviečky spred paláca odviezlo 150 nákladiakov

Spred paláca vyviezli 496 ton sviečok a kvetov
Spred paláca vyviezli 496 ton sviečok a kvetov

BRATISLAVA/VARŠAVA - Pred prezidentským palácom vo Varšave už nie je symbolický koberec, ktorý tvorili sviečky a kvety, pripomínajúce tragickú smrť prezidenta Lecha Kaczyńského a jeho manželky Marie, informuje o tom dnešné vydanie Zycia Warszawy.

Z Krakovského predmestia, na ktorom stojí palác poľskej hlavy štátu, vyviezli celkom 496 ton sviečok a kvetov, čo predstavuje naplnených viac ako 150 nákladných áut.

Diskutujúci na poľských weboch sa pýtajú, či to nie je priskoro, keď ešte stále pochovávajú obete katastrofy. Denník cituje zástupcu magistrátu, podľa ktorého upratali len vyhorené sviečky a zvädnuté kvety, pričom nové už takmer nepribúdajú. Krakovské predmestie však zostane pre dopravu zatvorené ešte ďalší týždeň a vlajky zostanú na stožiaroch, aj keď sa oficiálny štátny smútok už skončil. Kancelária prezidenta však nevylučuje, že požiada o vyčlenenie priestoru pred palácom na sviečky a kvety.

Technické služby mesta sa podľa denníka pripravujú na veľkú operáciu čistenia, nakoľko kamenný povrch pokrýva vrstva z popraskaných svietnikov. Pokračuje aj diskusia o tom, či na mieste postaviť pamätník alebo plaketu pripomínajúcu obete katastrofy v Smolensku, uzatvára Zycie Warszawy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu