Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Austrálčanka žila v aute s 12 mačkami a 11 psami

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

CANBERRA - K pokute 9000 austrálskych dolárov (vyše 6000 eur) odsúdili austrálske súdy ženu, ktorá žila vo svojom aute s tuctom ušľachtilých mačiek a 11 psami. Všetky zvieratá jej budú odobraté. Napísal to austrálsky denník The Herald Sun.

Carol Lynette Samuelsová (66) z austrálskeho Brisbane svoje vozidlo obývala s 11 perzskými a jednou himálajskou mačkou, ktoré sa tlačili v siedmich klietkach. Deväť nemeckých špicov a dvoch pudlíkov našli vyšetrovatelia vedľa auta.

Do vozidla sa vraj bývalá úspešná chovateľka mačiek presťahovala zo svojho domu, ktorý musela kvôli ťažkej finančnej situácii vlani opustiť. Podľa svedkov zvieratá držala väčšinu času v aute bez riadneho prístupu k potrave, vode alebo suchému záchodu.

Hovorca austrálskej spoločnosti na ochranu zvierat uviedol, že niektoré mačky boli v klietkach tak namačkané, že sa v nich nemohli ani otočiť.

"Veterinári, ktorí mačky prezreli, našli telá pokryté plesňou s mnohými krvácajúcimi vredmi," uviedol server news.com.au. "Kvôli nedostatku miest, kde by sa mačky mohli vyprázdniť a umyť, ako majú vo zvyku, mali zapareniny."

Súd v stredu Samuelsovú uznal vinnou v deviatich bodoch obžaloby, týkajúcich sa porušenia zákona o ochrane a starostlivosti o zvieratá. Pokuta zahŕňa úhradu veterinárnej starostlivosti vo výške 5000 austrálskych dolárov (cca 3380 eur).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu