Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nepoučiteľný! Zaspal za volantom, teraz mal 4,7 promile

ilustračné foto
ilustračné foto

MÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU - Vodičovi (37) namerala policajná hliadka v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku v dychu 4,69 promile alkoholu. Muž skončil v protialkoholickej záchytnej stanici v Jihlave.

Je podozrivý z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a hrozí mu až jeden rok odňatia slobody, zákaz činnosti alebo peňažný trest. Informoval třebíčsky policajný hovorca René Novotný.

Podobného činu sa muž nedopustil prvýkrát. "Bol u nás zachytený už 25. februára, kedy pre zmenu zaspal za volantom uprostred jednej z jihlavských križovatiek. Vtedy mal v krvi 4,15 promile," potvrdil serveru tn.cz Martin Málek, hovorca Služieb Jihlava, ktoré prevádzkujú hihlavskú záchytku.

Rekordmanom ale třebíčsky šofér nie je. Štyridsaťštyriročný Milan Čurda z Tuháně na Semilsku pred piatimi rokmi nabúral fekálne vozidlo s ôsmimi promile alkoholu v dychu. Od súdu dostal podmienku, o rok neskôr aj tak v opitosti nabúral znova, tentoraz s traktorom.

Na Jihlavsku pre zmenu pred niekoľkými rokmi chytili policajti profesionálneho vodiča, ktorý s viac ako štyrmi promile alkoholu riadil linkový autobus s 16 cestujúcimi. Absolútnym rekordmanom je však zrejme istý Poliak, ktorý mal v krvi dokonca dvojnásobok toho, čo vodič z Třebíča.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu