Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Najmenej 94 ľudí sa otrávilo olovom

ilustračné foto
ilustračné foto

PEKING - Otrava olovom bola zistená u 94 ľudí bývajúcich v okolí továrne na olovené ingoty na juhozápade Číny. Medzi postihnutými je 88 detí, ktoré sa tak zaradili k tisícom maloletých, u ktorých bola otrava týmto kovom zaznamenaná v priebehu uplynulého roka. Úrady nariadili továreň uzavrieť.

Zdravotné testy absolvovalo asi 1 600 obyvateľov štyroch dedín, ktoré ležia v okruhu jedného kilometra od továrne Čung-i Alloy Co. v okrese Lung-čchang v provincii S'-čchuan, informovala agentúra Nová Čína. U 94 ľudí bola zaregistrovaná vysoká hladina olova v krvi, 745 osôb ešte na výsledky čaká. Sedem detí bolo hospitalizovaných v provinčnej metropole Čcheng-tu, ďalší sú pod pravidelným lekárskym dohľadom doma.

Testy inicioval prípad jedného z miestnych obyvateľov, u ktorého bola vysoká hladina olova v tele odhalená pri bežnej zdravotnej prehliadke. Záležitosť bola následne nahlásená na okresný úrad pre ochranu prírody.

Otrava olovom môže poškodiť nervový a reprodukčný systém, vyvolať vysoký krvný tlak, anémiu, stratu pamäti a v krajných prípadoch obete upadajú do kómy a následne umierajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu