Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Chcel sa otráviť plynom, výbuch poškodil dva domy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - V pražskom Radotíne dnes okolo ôsmej hodiny ráno vybuchol plyn. Výbuch nastal v dome, v ktorom sa podľa polície pokúšal muž (38) otráviť plynom. Samovrah utrpel rozsiahle popáleniny, záchranári ho previezli do vinohradskej nemocnice.

Explózia poškodila aj susedný dom. Polícia ďalšie okolnosti prípadu vyšetruje, informoval jej hovorca Tomáš Hulan.

Hovorkyňa vinohradskej nemocnice Jana Jelínková povedala, že muž má popáleniny druhého až tretieho stupňa na 80 percentách tela. "Je na dýchacích prístrojoch. Jeho stav nie je kritický, ale vážny," dodala Jelínková.

Podľa hovorkyne pražských hasičov na mieste zasahovali dve hasičské jednotky. V dome našli silne popáleného a zmäteného muža. "Tvrdil, že sa chce zabiť," uviedla hovorkyňa. Podľa spravodajcu ČTK bol v dome ešte otec popáleného. Zatiaľ čo syn si zrejme pustil plyn, otec podľa svojich vlastných slov spôsobil výbuch tým, že si zapálil cigaretu.

Hasiči uhasili plamene. Zaistili tiež nestabilnú konštrukciu budovy, ktorá sa nachádza oproti miestnej základnej umeleckej škole. Policajti potom vyniesli zvnútra dve desaťkilové propan-butanové fľaše.

Podľa Hulana ani jeden dom nemá poškodenú statiku, preto nebude zbúraný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu