Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kocáb ponúkol svoju demisiu, Fischer ju odmietol

Michael Kocáb
Michael Kocáb

PRAHA - Minister pre ľudské práva Michael Kocáb ponúkol premiérovi Janovi Fischerovi kvôli svojmu súkromiu demisiu, predseda vlády ju zatiaľ neplánuje prijať a chce sa s ministrom stretnúť. Dôvodom Kocábovho kroku je prepieranie jeho rodinných záležitostí v médiách. Deník Blesk dnes uviedol, že 55-ročný Kocáb má pomer so svojou hovorkyňou Lejlou Abbasovou.

"Premiér chce s ministrom o celej záležitosti osobne hovoriť s tým, že v tejto chvíli je rozhodnutý jeho demisiu nepodporiť," napísal hovorca vlády Roman Prorok. Potvrdil, že Fischer dostal dnes od Kocába list s ponukou rezignácie.

Vo funkcii hovorcu naopak skončila Abbasová. Výpoveď podala sama. "Bola prijatá," napísala Abbasová serveru iDnes.cz v SMS správe. Minister svoj krok podľa serverov Týden.cz a Aktuálně.cz zdôvodnil tým, že nechce ohroziť tému ľudských práv a dopustiť, aby sa z vecnej diskusie stala diskusia o osobných vzťahoch. "Vo chvíli, keď niektoré médiá uverejňujú citlivé informácie z môjho súkromného života, sa preto chcem zachovať v súlade so svojím svedomím," citovali ho servery.

Kocáb, nominovaný Stranou zelených, je jediným členom kabinetu, ktorý vstúpil do úradníckej vlády, po predchádzajúcom angažmán v koaličnom kabinete Mirka Topolánka. Funkcie sa ujal v druhej polovici minulého januára. Predtým bol známy ako hudobník, podnikateľ a človek, ktorý začiatkom 90. rokov pomohol tomu, aby z krajiny odišli sovietski vojaci.

Podľa Blesku sa Kocábova manželka Marsha rozhodla s manželom po 27 rokoch manželstva rozviesť kvôli údajnému pomeru, ktorý má minister so svojou 30-ročnou hovorkyňou. Abbasovú, ktorá je modelkou a moderátorkou, do Strakovej akadémie priviedol pri nástupe do ministerskej funkcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu