Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vatikánsky rozhlas: Aj medzi talianskymi kňazmi sú pedofili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RÍM - Podľa talianskeho kňaza, ktorého slová vysielal vatikánsky rozhlas, sú aj medzi duchovnými v jeho krajine pedofili. Za posledných desať rokov vraj padlo podozrenie za sexuálne obťažovanie na 80 kňazov.

Obvinenie zaznelo vo vysielaní vatikánskeho rozhlasu. Kňaz Fortunato Di Noto stojí na čele organizácie bojujúcej proti pedofílii. "Za posledných desať rokov padlo podozrenie (zo sexuálneho obťažovania) asi na 80 kňazov, niektorých z nich odsúdili, iných oslobodili." Povedal kňaz a dodal: "Tento jav v Taliansku existuje, nikto nemôže tvrdiť, že nie." Vyzval miestnych biskupov, aby zabezpečili, že kňazi budú riadne viesť semináre a vyhýbať sa akémukoľvek riziku sexuálneho zneužívania. Vyslovil sa tiež za diskrétne monitorovanie duchovných.

Pred dvomi dňami pápež Benedikt XVI. na stretnutí s írskymi biskupmi po podobnej afére na ostrovoch označil sexuálne obťažovanie detí a mládeže za ohyzdný zločin a závažný hriech, ktorý uráža Boha. Škandály so sexuálnym zneužívaním detí zasiahli cirkev v posledných rokoch nielen v Írsku, ale aj v Spojených štátoch a nedávno v Nemecku. Doteraz sa však vyhýbali Taliansku, ktoré je považované za kolísku katolíckej cirkvi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu