Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vydierač mal hroziť otrávením výrobkov Hamé

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZLÍN - Detektívi z Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu zadržali muža, ktorého podozrievajú z vydierania potravinárskej firmy Hamé.

Muž údajne koncom minulého roka posielal do spoločnosti listy, kde žiadal vyplatenie približne 200 tisíc eur. Ak by sa tak nestalo, vyhrážal sa, že otrávi výrobky firmy, napríklad detské výživy. Motívom konania podozrivého boli dlhy z podnikania, je stíhany vo väzbe, povedala dnes Hana Švecová z ÚOOZ.

Ak bude uznaný vinným, hrozí podvodníkovi päť až 12 rokov väzenia. Muž, ktorý sa k svojmu činu priznal, žiadal najprv vyplatenie sumy 200 tisíc eur, potom svoje nároky ešte stupňoval. Požadované peniaze chcel vydierač poslať na konto do Švajčiarska. Aby dokázal, že vyhrážky myslí vážne, poslal do firmy jednu otrávenú výživu, ktorá bola údajne zatvorená rovnako dôkladne ako originál. Predstavitelia spoločnosti však miesto vyplatenia peňazí celú vec oznámili polícii.

Podľa informácií muž nepočítal s tým, že by sa pre naplnenie svojich hrozieb musel dostať priamo do výrobne. Stačilo mu totiž dostať otrávený tovar do niektorého supermarketu, k čomu vraj plánoval využiť svoje kontakty na obchodnú sieť. Jeho zámer bol veľmi nebezpečný aj pre hrozbu, že sa otrávené výživy dostanú k malým deťom.

Hamé sa zaoberá výrobou trvanlivých i chladených potravín, okrem iného mäsových konzerv, paštét, hotových jedál, sterilizovanej zeleniny, zeleninových šalátov, kečupov, omáčok, marmelád a džemov. Vyrába tiež kompóty, sirupy a je popredným výrobcom dojčenskej stravy. Do sortimentu firmy patrí aj rad chladených mäsových, zeleninových a ovocných výrobkov a taktiež bagety. Produkciou cez 100 tisíc ton hotových výrobkov patrí k najväčším českým producentom potravín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu