Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ruska v Prahe vraždila koženými nohavicami!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

PRAHA – Psychológovia ju popisujú ako vysoko inteligentnú, dominantnú, citovo chladnú a vypočítavú. V Česku žila bez povolenia od septembra 2007.

Neštudovala a nemala ani zamestnanie, žila z peňazí, ktoré jej posielala matka. Občas si údajne privyrobila sexom alebo brigádou za barom. Vo štvrtok Rusku Máriu Zolotuchinovovú odsúdili na 13 rokov za vraždu svojej študentky (†18) z Uzbekistanu. Svoju spolubývajúcej údajne zadusila koženými nohavicami v izbe ubytovne na periférii Prahy. Podľa obžaloby telo obete v lese zapálila a zasypala hlinou.

Odsúdená svoju vinu popiera a voči rozsudku sa okamžite odvolala. Pri pojednávaní pôsobila ľahostajne a sebavedome. Po vyhlásení verdiktu sa usmievala. Tvrdí, že keď sa v deň smrti dievčaťa vracala do izby, videla študentku živú a zdravú odchádzať preč z ubytovne. S dievčaťom sa vraj veľmi nepoznala ani nevídala.

Dievča z Uzbekistanu prišlo o život v novembri 2007. Motív vraždy bol údajne banálny. Ruska sa s priateľom Andrejom nad ránom vrátili z baru. Zobudili nervóznu študentku, ktorá mala ráno písať test z matematiky na Vysokej škole ekonomickej. „Dievča bolo pochopiteľne zúrivé, keď ju zobudili - kto by nebol?" Uviedol pri odôvodnení rozsudku predseda súdneho senátu Petr Braun. Zrejme došlo k hádke, po ktorej mala Zolotuchinová svoju spolubývajúcu v afekte napadnúť.

Mŕtvolu podľa rozsudku za pomoci Andreja vyniesla z ubytovne zabalenú do spacieho vaku a dala do kontajnera na plasty. V ňom telo obete odviezli do neďalekého lesíka, kde ho poliala benzínom a zapálila. Obhorené pozostatky objavil po niekoľkých dňoch muž venčiaci psa.

Podľa ostatných obyvateľov ubytovne sa ale často hádali okrem iného aj preto, lebo Zolotuchinová vôbec nedbala na osobnú hygienu a bola veľmi neporiadna. Proti Zolotuchinovej na polícii svedčil priateľ Andrej, ktorý síce vraždu nevidel, ale popísal spôsob, akým sa zbavila mŕtvoly. Zolotuchinová sa mu navyše k činu priznala. Dievča údajne zadusila svojimi koženými nohavicami. Kriminalisti u ohoreného tela našli rukavicu s pachovou stopou obžalovanej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu