Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Manželku škrtil káblom od žehličky, dostal 6 rokov

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Za škrtenie družky káblom od žehličky pôjde Petr Sígl definitívne na šesť rokov do vezenia. Rozhodol o tom dnes pražský vrchný súd, podľa ktorého sa muž previnil pokusom o ublíženie na zdraví.

Liberecká pobočka Krajského súdu v Ústí nad Labem pôvodne Sígla poslala do vezenia na 11 rokov za pokus o vraždu. Obžalovaný sa odvolal a Vrchný súd v Prahe mu uložil sedemročný trest za ťažké ublíženie na zdraví. Najvyšší súd ale prípad začiatkom decembra vrátil k novému prejednávaniu - podľa jeho stanoviska totiž Sígl žene nespôsobil ťažkú ujmu.

Sígl svoju družku napadol vlani v apríli, keď sa nad ránom vrátila domov z práce a začala sa s ním hádať kvôli tomu, že jej byt znečistil výkalmi a zvratkami. So slovami "dnes ťa zabijem, bude to asi nožom" a "budeš trpieť" ju podľa spisu strhol na zem, kopal do nej a bil ju. Zlomil jej zub, ďalšie sa jej pokúšal sám vytrhnúť. Na krku a pri očiach jej držal nôž, niekoľkokrát ju udrel žehličkou a káblom od prístroja ju škrtil. Chcel ju vraj tiež popáliť elektrickým prúdom, a tak vyskrutkoval žiarovku z lampičky a strkal žene prsty do objímky. Nakoniec si zbalil veci a z bytu odišiel.

Napadnutá družka bola po útoku skoro dva mesiace práce neschopná, mimo iného mala otras mozgu. Sígl na súde tvrdil, že dal žene "iba pár faciek". Zbytok si vraj vymyslela, aby sa mu pomstila. Súdy ako priťažujúcu okolnosť hodnotili to, že svoj čin neľutoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu